Εναλλακτικές θεραπείες

yin_yang3

Μία νέα συνεργασία έρχεται να δώσει προστιθέμενη αξία στο κέντρο μας, επιταχύνοντας το τελικό αποτέλεσμα προς τη θεραπεία.  Η εναλλακτική θεραπεύτρια Χριστίνα Τσουκαντά θα κάνει συνεδρίες Zen Shiatsu στο χώρο μας.

Τι είναι το shiatsu;
Το shiatsu προέρχεται από τις Ιαπωνικές λέξεις Shi (δάκτυλο) και Atsu (πίεση), σχηματίζοντας τη λέξη δακτυλοπίεση.  Είναι μια παραδοσιακή θεραπευτική πρακτική που έχει τις ρίζες της στην Κινεζική Ιατρική (TCM).

Σκοπός της τεχνικής Shiatsu:
Σύμφωνα με την κινεζική Ιατρική κάθε ενόχληση ψυχική ή και σωματική δείχνει μία ανισορροπία στη ζωτική μας ενέργεια (Chi). Σκοπός του shiatsu είναι η εξισορρόπηση του ενεργειακού μας πεδίου (YIN-YANG) με τη χρήση δακτυλικών πιέσεων κατά μήκος των ενεργειακών μεσημβρινών (κανάλια ενέργειας). Πιέζοντας βελονιστικά σημεία (tsubos) στο σώμα γίνεται αποσυμφόρηση στα μέρη του σώματος που είναι σε ένταση επιφέροντας σωματική ισορροπία και ψυχολογική ανακούφιση.  Οι διατάσεις που συνοδεύουν κάθε συνεδρία, χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στο άνοιγμα των μεσημβρινών ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από τοπικές ενοχλήσεις.

Η συνεδρία shiatsu διαρκεί 50 με 60 λεπτά και εφαρμόζεται στο πάτωμα σε ειδικό στρώμα “futon”. Ο δεχόμενος τη θεραπεία θα πρέπει να έχει φάει ελαφριά 3 ώρες πριν τη συνεδρία και να είναι ντυμένος με άνετα ρούχα (αθλητική φόρμα).

Το shiatsu βοηθά:

  • Πονοκεφάλους- Ημικρανίες-Ίλιγγους
  • Μυοσκελετικά προβλήματα (Αυχενικό-Προβλήματα μέσης-αρθρίτιδες,..)
  • Προβλήματα πέψης
  • Ψυχολογικά προβλήματα – κατάθλιψη (πάντα με τη συνεργασία ψυχοθεραπευτή)
  • Προβλήματα αϋπνίας και άγχους

Το shiatsu δεν αντικαθιστά την ιατρική γνωμάτευση και θεραπεία, λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτή.

Διεύθυνση

house-logo-md Λεωφ. Κηφισίας 25
115 23, Αμπελόκηποι , Αθήνα
phone-logo-md 210 6422 522
6942 555 697
email_logoinfo@nikospanos.gr