Ωραία και πήγα…τι θα του πω?

396359_418740741515123_1977532417_a

Ωραία και πήγα…τι θα του πω? Μήπως καλύτερα να το αναβάλλω?

Το αποφάσισες!  Συγχαρητήρια.  Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να βοηθήσεις τον εαυτό σου.  Έλα όμως που ενώ το πήρες απόφαση κάτι σε σταματάει.  «Ωραία και πήγα..τι θα του πώ?  Από που θα ξεκινήσω?  Και που θα με καταλάβει αυτός πως νοιώθω?  Ούτε που με ξέρει.   Άντε τώρα να εξηγώ για όλες τις καταστάσεις στη ζωή μου.  Μήπως καλύτερα να το αναβάλλω? Αστο μωρέ, θα πάρω την φίλη μου για ένα ποτάκι και θα της τα πω.   Αυτή θα με καταλάβει αμέσως,  άσε που δεν χρειάζεται να της τα εξηγήσω όλα αναλυτικά, τα ξέρει ήδη.»

Λογικό είναι να φοβάσαι, να ντρέπεσαι, να αισθάνεσαι ανασφάλεια.  Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να ανοίξεις την καρδιά σου.  Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να δεις με τα μάτια σου την αλήθεια. Κανείς δεν είπε ότι η διαδρομή είναι εύκολη. Αλλά πάλι κανείς από αυτούς που το δοκίμασαν, δεν το μετάνιωσαν.  Έμαθαν τον εαυτό τους, όρισαν την ζωή τους, διεκδίκησαν την ευτυχία.

Και τώρα στο πιο σημαντικό! Τι θα πείς μόλις κάτσεις στην καρέκλα?  ΤΙΠΟΤΑ.   Μην αγχώνεσαι. Θα σε βοηθήσει ο θεραπευτής σου. Νοιώθει την αγωνία σου και στεναχωριέται που την έχεις. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, ΔΕΝ θα σου κάνει τετριμμένες , αμήχανες ερωτήσεις.  Άντε το πιο βαρύ να είναι τι σε έκανε να έρθεις. ε δεν φαντάζομαι ότι είναι και τόσο δύσκολη η απάντηση?  Kαι αν δεν ξέρεις, πες δεν ξέρω…  Kαι αν ντρέπεσαι να πεις, πες ντρέπομαι να πω, πες ότι σου έρχεται και ότι σκέφτεσαι.

Εμείς το μόνο που έχουμε να σου πούμε με σιγουριά είναι ότι αφού έφτασες στο σημείο να πας, θα πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος/η, ίσως και να είναι το μεγαλύτερο δώρο που έκανες στον εαυτό σου!  Προχώρα γιατί το αξίζεις!

[Από μαρτυρία μιας παλιάς μου αναλυόμενης …]

Διεύθυνση

house-logo-md Λεωφ. Κηφισίας 25
115 23, Αμπελόκηποι , Αθήνα
phone-logo-md 210 6422 522
6942 555 697
email_logoinfo@nikospanos.gr