Βιογραφικό

face3Ο Νίκος Σπανός είναι ψυχοθεραπευτής.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα παρέχοντας βοήθεια σε ανθρώπους με προβλήματα συμπεριφοράς, προβλήματα σχέσεων και γενικά σε όλους όσοι είναι αντιμέτωποι με δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις. Αρχικά σπούδασε φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε εκεί με τις μεταπτυχιακές σπουδές του.  Στη συνέχεια εργάστηκε δύο χρόνια στην Ιντρακόμ ως σύμβουλος Εκπαίδευσης.  Σύντομα όμως τον τράβηξε η μεγάλη του αγάπη για την ψυχοθεραπεία.  Έχοντας ήδη ξεκινήσει την ατομική του θεραπεία εκείνη την εποχή, αφοσιώθηκε στον άνθρωπο και τον ψυχισμό του.  Πιστεύει πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να εκδηλώσει όλο το κρυμμένο δυναμικό του και να αλλάξει πραγματικά τη ζωή του.  Έτσι ξεκίνησε πριν από δεκαεπτά χρόνια τη συστηματική του ενασχόληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Αποφοίτησε το 2006 από το Ε.Ι.Ν.Α. (Ελληνικό Ινστιτούτο Νεύρο-φυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα), στο οποίο εκπαιδεύτηκε επί έξι χρόνια σε τεχνικές οδήγησης ομαδικών & ατομικών συνεδριών (π.χ. νευροφυτοθεραπεία, ψυχόδραμα, gestalt, συστημική αναπαράσταση, δυναμική ομάδων, κλπ.).  Ολοκλήρωσε την προσωπική του ανάλυση και εποπτεία επί μια δεκαετία σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο με αναγνωρισμένους επόπτες και ψυχοθεραπευτές.  Μετεκπαιδεύτηκε στην κατεύθυνση της Gestalt δίπλα στο Barrie Simons και το Mimmo Ciavarelli.  Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε πάνω στην εποπτεία.  Παράλληλα με τις σπουδές του στην ψυχοθεραπεία, εργαζόταν (επί έντεκα χρόνια) ως Εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας).  Απέκτησε  έτσι πολύτιμη πείρα επάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στην δυναμική των ομάδων.  Πληρεί απολύτως όλα τα κριτήρια ψυχοθεραπευτικής επάρκειας, που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας (EAP) και η Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, με περιπτώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των ψυχικών συμπτωμάτων (π.χ. χρόνιο άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, διαταραχές διατροφής, ψυχολογικές εξαρτήσεις, προβλήματα σχέσεων, σεξουαλικές δυσλειτουργίες κ.λ.π.).  Στη δουλειά του συνδυάζει εργαλεία από διάφορες κατευθύνσεις ψυχοθεραπείας (κυρίως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και θεραπεία Gestalt) και έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται τα προβλήματα που εμφανίζονται.  Διατηρεί το προσωπικό του γραφείο στους Αμπελόκηπους, όπου εργάζεται παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ενήλικες.  Διευθύνει επίσης ομάδες προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων και εφήβων στο χώρο του, καθώς και σε προσεκτικά οργανωμένα retreats σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

        Συμμετοχές σε επαγγελματικούς φορείς:

Είναι τέλος,  49 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Διεύθυνση

house-logo-md Λεωφ. Κηφισίας 25
115 23, Αμπελόκηποι , Αθήνα
phone-logo-md 210 6422 522
6942 555 697
email_logoinfo@nikospanos.gr