Τί λένε οι ίδιοι οι αναλυόμενοι…

testimonials

“Νόμιζα πως είχα τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μου μέχρι τη μέρα που ένα πρόβλημα του παιδιού μου ξύπνησε μέσα μου το ποτάμι των θαμμένων συναισθημάτων μου. Στη προσπάθεια να λύσω τους ψυχαναγκασμούς του παιδιού μου βρέθηκε στο δρόμο μου ο Νίκος που μου έδειξε τον τρόπο να έρθω αντιμέτωπη με τους δικούς μου ψυχαναγκασμούς, με τα δικά μου φαντάσματα. Με το εκπαιδευμένο του αυτί, το διεισδυτικό του βλέμμα και τον οξυδερκή του λόγο με βοήθησε να δω το δάσος και να αφήσω ήσυχο το δέντρο. Το ταξίδι συνεχίζεται…”

Ντίνα, 45 ετών

————————————————————————–

“Ο Νίκος έχει καθαρή και διεισδυτική ματιά.  Με υπομονή και εφευρετικότητα με οδήγησε να αντιμετωπίσω τις σκοτεινές μου πλευρές.  Για πολλά χρόνια ήμουν στον “αυτόματο”.  Δεν αντιλαμβανόμουν πως και γιατί αντιδρούσα στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους.  Κυρίως δε με τις γυναίκες έκανα πάντα καταστροφικές σχέσεις. Ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία μου στα 45 μου.  Πέρασα 2,5 χρόνια επώδυνων συνειδητοποιήσεων και αλλαγών.  Όταν τελείωσα όμως ήμουν άλλος άνθρωπος.  Τώρα έχω μια πολύ αυθεντική σχέση κι ένα μπόμπιρα 2 ετών  …”

Γιάννης, 51 ετών

————————————————————————–

“Εγώ την ζωή μου την άλλαξα! Χωρίς τον Νίκο δεν θα γινόταν!  Όλη την Ελλάδα να έψαχνα για να βρω τον καλύτερο ψυχοθεραπευτή, χίλιες φορές τον Νίκο θα διάλεγα ξανά και ξανά. Πριν πάω στον Νίκο πίστευα ότι αν λέω τα προβλήματα μου στους φίλους, τότε δεν χρειάζομαι κάποιον ειδικό, στην τελική ποιος με αγαπάει περισσότερο από τους φίλους μου?

Χμμμμ…πόσο λάθος έκανα, και το χειρότερο είναι ότι έχασα χρόνο με αυτή την δικαιολογία. Ενα τεράστιο ψέμα, σε ποιόν? Στον εαυτό μου!  Έφτασε  βέβαια αναπόφευκτα η στιγμή, που ούτε οι φίλοι μπορούσαν να βοηθήσουν, ούτε κανένας άλλος. Και εκεί που τελειώνουν τα εναλλακτικά πλάνα, (τόση ώρα μιλάω για πλάνα για μια ευτυχισμένη ζωή)..και ενώ για τους τρίτους είσαι καλά, εσύ (εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση) ξέρεις καλά ότι κάτι δεν πάει καλά, και η ευτυχία δεν φαίνεται πουθενά κοντά, και όλα φαίνονται ανούσια..Και ετσι ξεκίνησα να πηγαίνω στον Νίκο. Από την αρχή κατάλαβα ότι έκανα μια εξαιρετική επιλογή. Η συνέχεια είναι μια διαδικασία πολύ προσωπική..αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι μετά από 3,5 χρόνια θεραπείας, εγώ δεν είμαι άλλος άνθρωπος, είμαι αυτός ο άνθρωπος που θα έπρεπε να είμαι από την αρχή.   Όσοι τον γνωρίσετε, θα είστε το ίδιο τυχεροί με εμένα…”

Δανάη, 36 ετών

—————————————————————————

Ο Νίκος βρέθηκε στο δρόμο μου την ώρα που έπαιρνα την τελευταία, κλειστή στροφή για τον γκρεμό, με το γκάζι τέρμα πατημένο. Μου χαμογέλασε και με βοήθησε να σταθώ λίγο,  να μείνω για λίγο εκεί στη στροφή και να σκεφτώ. Με άφησε, περπατώντας πια, να πάω μέχρι το γκρεμό, μου κράτησε το χέρι για να κοιτάξω κάτω. Με βοήθησε να κοιτάξω και πίσω, να δω καθαρά τη διαδρομή που με είχε φέρει μέχρι εκεί, έρμαιο της ταχύτητας. Και με γενναιότητα που μέχρι σήμερα θαυμάζω, μου ξεκαθάρισε πώς, τώρα που είχα πια δει καλά μπροστά και πίσω, η απόφαση ήταν απόλυτα δική μου: Να πηδήξω ή να σωθώ.

Όταν καταστάλαξε μέσα μου η απόφαση, πως θέλω να σωθώ, έκανε την μέχρι τότε πιο σημαντική του κίνηση: Έκατσε δίπλα μου, και με βοήθησε να φανταστώ ένα τελείως διαφορετικό τοπίο. Με άφησε να κλείσω χαράδρες, να γκρεμίσω σπηλιές. Με συνόδεψε όταν αποφάσισα να πλημμυρίσω κοιλάδες. Και έμεινε εκεί να αναβοσβήνει σα φάρος μέχρι να χαράξω εγώ καινούριους χάρτες, διαδρομές με τις οποίες αισθανόμουν ασφαλής.  Και μέχρι, τελικά, να μάθω το πιο δύσκολο μάθημα από όλα: Το σημαντικό δεν είναι να είναι ασφαλής η διαδρομή, αλλά να ξέρεις να ταξιδεύεις.

Κ., 35 ετών

—————————————————————————

Από την στιγμή που έμαθα τον επάγγελμά του ένιωσα πως πολύ σύντομα θα γινόμουν ασθενής του.  Ενθουσιασμός στην αρχή, ζόρι στην συνέχεια, επιτυχία στο τέλος. Ο ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης του χρησιμοποιούσε έκανε σκέψεις και συναισθήματα να έρχονται στην επιφάνεια, εκεί που νόμιζε κανείς ότι δεν υπάρχουν καν. Δύσκολη η διαδρομή και η ανακάλυψη σκοτεινών πτυχών του εαυτού μου, αλλά εκείνος ήταν πάντα εκεί, εμπνέοντας την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση ακόμα και όταν η απόγνωση με κυρίευε. Πάντα εκεί, να οδηγεί το μυαλό μου σωστά προκειμένου να απαλλαγώ από όλα αυτά που με βασάνιζαν. Η ανακάλυψη της ιστορίας της ζωής μου με την δική του συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη με έκαναν να ανακαλύψω μία νέα διάσταση των πραγμάτων να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου, φτάνοντας πλέον στο σημείο να μην βασανίζομαι σωματικά και συναισθηματικά.  Χάρη στο Νίκο η ζωή έχει άλλη όψη και η δράση άλλη τεχνική και οι σχέσεις με τους άλλους είναι πλέον υγιείς. Είναι ένας πραγματικός θεραπευτής ένα άτομο που θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Σε ευχαριστώ Νίκο.

Ελένη, 39  ετών

—————————————————————————

Ότι και να πω δεν θα αρκεί για να περιγράψει την εμπειρία μου στην ψυχοθεραπεία.  Αξίζει τον κόπο!!!

Τάσος, 39 ετών

—————————————————————————

Διεύθυνση

house-logo-md Λεωφ. Κηφισίας 25
115 23, Αμπελόκηποι , Αθήνα
phone-logo-md 210 6422 522
6942 555 697
email_logoinfo@nikospanos.gr